Společnost Billa postaví do konce roku nový centrální sklad

on

|

views

and

comments

Společnost Billa na Slovensku postaví do konce letošního roku v Seredi svůj nový centrální sklad. Celkové investice do výstavby areálu na zelené louce o rozloze 138.202 čtverečních metrů, s moderními technologiemi a zařízením, přesáhnou 38 milionů eur. V úterý poklepali za přítomnosti vedení společnosti, zástupců Trnavského samosprávného kraje a města Sereď základní kámen.

Nový centrální sklad v Seredi nahradí současný v Senci, odkud se denně vypravuje 80 až 100 kamionů pro provozy na západě a středu Slovenska a jehož kapacity jsou na maximu. Z nového skladu chce společnost vypravovat přes 58 nakládacích ramp více než 120 kamionů denně. Východní část Slovenska bude nadále obsluhovat regionální sklad v Petrovanech u Prešova.

Dvoupodlažní halový objekt velkoskladu a administrativní prostory se zázemím pro zaměstnance budou mít rozlohu 28.500 čtverečních metrů, což představuje o 74 % větší plochu, jakou disponuje současný sklad v Senci. Celková kapacita uskladněného zboží bude až 23.000 tun. V Seredi má pracovat 170 interních zaměstnanců, nábor na chybějící pozice spustí společnost v polovině letošního roku.

„Stavba v Seredi bude moderním objektem s kvalitními technologiemi a pracovním prostředím. V bezprostředním okolí vznikne zelená plocha o rozloze až 4,4 hektaru s dřevinami a třemi vodními plochami,“ uvedl generální ředitel Billa Arnd Riehl. Vodní plochy poslouží také jako retenční nádrže, jejichž cílem bude zadržovat vodu v zemi. V areálu se počítá mimo jiné také s nabíjecími elektrostanicemi pro osobní a nákladní auta či kamiony. Po spuštění plánovaných fotovoltaických článků na střechách si sklad dokáže vyrobit skoro 20 % elektrické energie.

„Urbanisticko-technické řešení osazení stavby vychází z požadavků na efektivní využití průmyslového parku Sereď – Jih. Provoz rozšíří nabídku pracovních míst a město bude mít příjem v podobě daní z nemovitostí. Pozitivně také hodnotím, že společnost si při výstavbě vybrala dodavatele přímo ze Seredě, takže se nevytváří další zbytečná uhlíková stopa v souvislosti s dopravou stavebních materiálů,“ řekl primátor města Sereď Martin Tomčányi.

Nový centrální sklad je podle vyjádření finančního ředitele společnosti Tomáše Staňa plně financován z vlastních zdrojů. „Návratnost investic očekáváme zhruba na úrovni čtyř let. Vybudování logistického centra je významnou investicí, i v loňském roce Billa na Slovensku proinvestovala 22 milionů,“ uvedl Staňa.

Společnost Billa, která je součástí REWE International AG, působí na Slovensku od roku 1993. V současnosti provozuje 158 provozů a zaměstnává více než 4500 pracovníků.

Share this
Tags

Must-read

Máme Bonusový Kalendář a v tom jsme vyjímeční

Jen na málo českých online casinech se budeš za jakýchkoliv okolností cítit tak dobře jako na forbescasino.cz. Rozumíme, možná ti to zní jako samochvála,...

Co jsou kanabinoidy a jak fungují?

Kanabinoidy představují látky, o kterých se stále častěji hovoří v souvislosti se širokým spektrem jejich pozitivních účinků. Které to jsou? Co jsou kanabinoidy a jaký...

Zálohy OSVČ v roce 2024: Víte, kolik máte platit?

Ať už jako OSVČ teprve začínáte, nebo se tímto způsobem už nějakou dobu úspěšně živíte, nemine vás pravidelná platba záloh. Zpočátku může být trochu...
pr články

Recent articles

More like this